سایت 118 گلس،​تخصصي ترين سايت صنعت شيشه کشور
 سایت 118 گلس،​تخصصي ترين سايت صنعت شيشه کشور
بررسی اولین نمایشگاه بین المللی چینی، بلور و کریستال در ایران

بررسی اولین نمایشگاه بین المللی چینی، بلور و کریستال در ایران

مقدمه:

با گذار انسان مدرن از جهش صنعتی شدن و افزایش روز افزون تولید کنندگان صنعتی در دنیا، پیشرفت و طی کردن پله های ترقی برای هر شرکت و برند در گرو بدست آوردن بازار هدف وجلب نظر مشتریان خود می باشد. این امر بسیار مهم است که مشتریان شما همواره با شنیدن نام یک کالا و یا یک خدمت نام شرکت و برند شما را به خاطر بیاورند چرا که این امر به معنای فتح کردن بازار هدف توسط شرکت شما است. یکی از اساسی ترین راه های پیشرفت در این زمینه، علاوه بر داشتن کیفیت مناسب محصولات، قیمت مناسب، خدمات پس از فروش و دیگر خدمات تولیدی، تبلیغات و معرفی محصول می باشد. بازار هدف شما قبل از هر چیز باید کالا و نام برند شما را بشناسد و ببنید تا بتواند آن را با رقبای شما مقایسه کرده و در نهایت آن را انتخاب کند. صنعت تبلیغات در دنیای امروز بسیار بسیار سیال و رونده است و قطعا منتظر کسی نخواهد ماند. هیچ شکی نیست که اگر شما از این قافله عقب بمانید رقبای شما از شما جلو خواهند زد و در این جریان رونده موفق تر خواهند بود. پس باید بدانید که هرچه کیفیت و خدمات شما درجه یک و نمونه باشد اگر در بخش بازار یابی و تبلیغات ضعیف عمل کنید حتما دچار مشکل و شاید در نهایت در دنیای امروز دچار رکود شوید. امروزه صنعت تبلیغ و بازاریابی گونه های مختلف و شکل های گوناگونی دارد اما می توان بهترین و بصرفه ترین نوع آن را نمایشگاه های تخصصی دانست.

 نمایشگاه های تخصصی مزایای بسیار زیادی چه برای تولید کنندگان و چه برای مصرف کنندگان و مشتریان دارد. از جمله ی این مزایا می توان به بدست آوردن یک جای بازار هدف برای تولید کنندگان نام برد؛ این اتفاق در هیچ جا به جز در نمایشگاه های تخصصی ممکن نیست چرا که بازدید کنندگان از این نمایشگاه ها اغلب متقاضیان کالا های تخصصی ارائه شده در این نمایشگاه ها هستند و این امر می تواند فرصت بی نظری برای صاحبان برند های تولید کننده پدید آورد که بتوانند بازار هدف خود را شکار کنند؛ همچنین حضور مشتریان خارجی جزء جدا ناشدنی از محاسن این نمایشگاه ها است که شاید فرصت ارتباط و ارائه ی محصولات به آنها و یا حتی شناخت انها به جز در نمایشگاه ها مسیر نشود. از مزایای مربوط به مشتریان نیز می توان به این موضوع اشاره کرد که مشتریان کالا های ارائه شده در این نمایشگاه ها بخصوص خریداران عمده با بررسی و مقایسه ی شرکت ها، در زمینه هایی مانند کیفیت کالاها، قیمت تمام شده، خدمات پس از فروش و تعهدات دیگر شرکت و نوع پرداخت می توانند بهترین خرید را انجام داده و همچنین با استفاده از خدمات ویژه ای که شرکت ها در این نمایشگاه ها ارائه می دهند می توانند تا حدود زیادی خریدی بصرفه و ممتاز را داشته باشند.

حال در ادامه این متن می خواهیم به بررسی یکی از نمایشگاه های تازه تاسیس و نوین در ایران (اولین نمایشگاه بین المللی چینی، بلور و کریستال) بپردازیم.

تاریخچه صنعت چینی، بلور و کریستال در جهان:

می توان به جرعت یک از قدیمی ترین نوع از ظرف های شکیل ساخته شده توسط بشر را ظروف چینی و آبگینه دانست. شواهدی که باستان شناسان از شبه جزیره ی کره و چین بدست آورده اند نشان از آن دارد که مردم بومی این مناطق در حدود 11000 سال قبل نیز اقدام به ساخت این اشیا نموده بودند یعنی در دوره ی پارینه سنگی!!!! اختراع این ظروف حتی قبل از اختراع خط نشان از پیوند عمیق این صنعت با زندگی مردم دارد.

شیشه و بلور نیز از سال های بسیار قدیمی و در حدود 5000 هزار سال قبل مورد استفاده ی مردمان در مغرب و مراکش امروزی قرار گرفته بود( البته شواهد محکمی دال بر این موضوع موجود نیست.) اما با اطمینان می توان از وجود کار گاه های ریخته گری شیشه در 1500 سال قبل میلاد در شهر ممفیس و تب در مصر نام برد. در این زمان از شیشه برای ساخت بطری های شیشه ای با استفاده از ذوب سود و ترکیب آن با شن گداخته استفاده می شد. شیشه به واسطه حرارت دادن و سرد کردن ترکیبی از شن، کربنات سدیم و آهک تولید می‌شود. در حدود  2000سال پس از کشف شیشه برای اولین بار طرح کاربرد شیشه در پنجره‌ها مطرح شد. روش تولید شیشه به روش بادی امکان ایجاد شیشه‌های ظریف برای پنجره‌ها را میسر کرد که در قطعات مستطیلی با ابعاد حداکثر400 در 300 میلی‌متر درصفحات مدور تولید می‌شد.

بلافاصله پس از کشف این روش، ونیزی‌ها روش استوانه‌ای را کشف کردند که این روش حدود 800 سال برای تولید شیشه به کار برده می ‌شد. در این روش درون یک استوانه شیشه ‌ای توخالی دمیده، از طول برش داده و سپس صاف و صیقل داده می‌شد. با این روش ورقه‌های بزرگ‌تری تولید می‌شد ولی حرارت مجدد و صاف کردن شیشه منجر به خرابی سطح شیشه می‌شد. به هر حال همراه با پیشرفت تکنولوژی روش‌هایی برای تولید شیشه‌هایی که در ساختمان‌ها کارایی داشته باشند، ابداع شد. آن‌ها به صورت عنصری طبیعی و لازم در کلیساهای بزرگ در شمال اروپا به کار برده می‌ شدند که تا اواخر هزاره اول پس از میلاد نیز این روند ادامه داشت. اما با شکل گیری روش های صنعتی چون casting و Forming با استفاده از کوره های صنعتی قوی و قالب گیری دقیق این صنعت امروزه به یکی از مهم ترین صنایع تزئیناتی و البته معماری بدل گشته است.

کریستال نیز شیشه ی داری اکسید سرب است و در مجموع شیشه های حاوی بیش از ۲۴ درصد وزنی اکسید سرب باشند، شیشه کریستال نامیده می شوند. اما شیشه های کریستال معمولا حاوی ۲۴ تا ۳۲ درصد وزنی اکسید سرب هستند. اکسید سرب باعث افزایش ضریب شکست نور در ماده می شود که باعث درخشندگی و تلالو می شود که از حدود صده ی 16 ام در اروپا کشف گردید.

تاریخچه صنعت چینی و بلور در ایران:

 آغاز صنعت شیشه گری و ساخت ظروف شیشه ای را در ایران را می توان به قرن بیستم پیش از میلاد نسبت داد. اجسام و وسایل بدست آمده توسط کاوشگران در مناطقی چون ارومیه، لرستان ، شوش و حسنلو که قدمت آن ها به بیش از دو هزار سال می رسد را می توان نشان از توسعه ی این صنعت در زمان پیش از تاریخ در ایران دانست.

از این زمان تا حدود سال های اولیه ی پس از میلاد مسیح می توان نشانه های مختلفی از توسعه ی صنعت شیشه گری در ایران مشاهده نمود؛ عطردان‌ها، النگوها، تندیس‌ها و کاسه‌ها و تنگ‌های متعدد از نمونه ی های این اقلام کشف شده است. هم زمان و یا کمی پس از شروع شیشه گری در مصر ( همان طور که در بالا گفته شد) در چغازنبیل نیز نشانه هایی از بطری های شیشه ای یافت شده است که نشان از توسعه ی این صنعت در تمدن ایلام کهن دارد. در ادامه با محبوب شدن آلات تزئیناتی بخصوص گوی های شیشه ای در لرستان و تمدن مارلیک نیز نمونه هایی از این گوی ها یافت شده است. از دوره ی هخامنشی و اشکانی اجناس شیشه ای چندانی در دست نیست ولی عهد ساسانیان را می توان نقطه ی عطف این صنعت در فلات ایران نامید چنان که کالاهای شیشه ای ایرانی در دنیا صاحب نام و معروف گشت. پس از ورود اسلام به ایران نیز جملات و علائم اسلامی با هنر شیشه گری ایران ادغام شد و زیبایی های فراوانی به وجود آورد. باشکوه ترین دوره شیشه گری در ایران را می توان عهد سلجوقی نام برد که این صنعت را شاید در دنیا با نام ایران گره زد؛ دو شهر سمرقند و شیراز را می توان پاییتخت شیشه گری ایران دانست. پس از آن حمله ی مغول به ایران این صنعت روبه زوال رفت تا در عهد تیموریان دوباره احیا شد. با روی کار آمدن دولت صفوی شاه عباس با استخدام و دعوت شیشه گران ونیزی سعی در احیا ی این صنعت کرد و کارگاه های شیشه گری ای در اصفهان، شیراز و کاشان تاسیس کرد. پس از آن با شروع تجدد و صنعتی شدن ایران از اواخر عهد قاجار این صنعت در ایران هم مکانیزه شد و در نهایت امروزه به یکی از قطب های شیشه گری در خاورمیانه بدل شده است.

اما اوضاع صنعت شیشه گری در دنیا پس از جنگ اول بین الملل دستخوش تغییر شد. تولید عمده ی کیرستال ها به دلیل تلالو و شکست نور زیبا دل بسیاری از مصرف کنندگان را در تمام دنیا ربود و به دلیل عقب ماندگی این صنعت در ایران درآغاز قرن معاصر شمسی، برند های مطرح خارجی جای خود را در دل مصرف کننده ی داخلی ربود. کریستال چک و لاروس ایتالیا، در زمره باکیفیت‌ ترین انواع کریستال قرار دارند و کریستال با نام تجاری والتر و بوهمیای آلمان، آرکروک فرانسه، سوگای ژاپن، آر سی آر ایتالیا، تویوی ژاپن، جی‌ جی‌ سی و ناخمن آلمان را می توان از زمره ی این برند ها نام برد. همین موضوع دلیل شکست تجاری پی در پی تولید کننده ی داخلی در آن سال ها شد. اما با پیگیری های سخت کوشی های صاحبان سرمایه در سال های اخیر و واردات تجهیزات مدرن اروپایی به داخل و بهره برداری از آنها و همچنین بومی شدن علم ساخت کیریستال و بلور های هم کیفیت با نمونه های اروپایی، این صنعت در ایران جهش دوباره ای برداشت. اما عمده مشکل این صنعت در ایران نه داشتن فناوری به روز، بلکه بازار و بدست آوردن اعتماد از دست رفته ی مصرف کنندگان دانست. با شروع صنعت گسترده ی چین و شکستن بیش از این قیمت ها در سال های اخیر، کشور های همسایه که در این صنعت صاحب نام هستند مانند ترکیه با حداقل کردن قیمت های سعی در نگهداشتن بازار خود دارند که این موضوع ضربه ی سنگینی را به تولید داخلی وارد آورده است.  این در حالی است که کشور ما با توان تولیدی و فناوری بسیار بالا مستحق فتح کامل بازار داخلی و بدست آوردن سهم مناسب از بازار های بین الملل است که این ها همه می تواند شروع یک اتفاق بزرگ تجاری و تبلیغاتی را در ایران توجیح کند.

بنا به سخنان مکرر مقام معظم رهبری و تاکید ایشان بر اقتصاد مقاومتی ، تولید داخلی و اشتغال و توجه به این مطالب ایجاد اولین نمایشگاه بین المللی چینی، بلور و کریستال در دستور کار وزارت صنعت معدن و تجارت قرار گرفت. اولین نمایشگاه بین المللی چینی، بلور و کریستال در تاریخ 2 تا 5 دی ماه 1397 در محل دائم نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد. دلیل اصلی برگزاری اولین نمایشگاه بین المللی چینی، بلور و کریستال در کشور در قدم اول شناساندن توان تولید داخلی به مصرف کنندگان داخلی بود تا با جلب رضایت آنها زمینه ی پیشرفت در اقتصاد مقاومتی و اشتغال زایی را در کشور پدید آید و در قدم دوم حضور تولید کنندگان داخلی در کنار رقبای خارجی خود و کسب تجربه برای شروع صادرات در این صنعت بود.

در حال حاضر در کشور بیش از 500 تولید کننده ی داخلی وجود دارد که با بدست آوردن بازار هدف خود می توانند ارز آوری بسیار بالایی به داخل کشور داشته و موجب شکوفایی اقتصاد میهن عزیزمان گردند. اما در حال حاضر هزینه بر بودن صادرات هوایی و همچنین صدمه پذیر بودن این محصولات در حمل و نقل زمینی تولید کنندگان داخلی را از خیر صادرات می گذارند. پس یکی از اولویت های اولین نمایشگاه بین المللی چینی، بلور و کریستال آشنایی تولید کنندگان با شرکت های حمل و نقل تجاری بود که بتوانند حمل و نقل این کالاها را تسهیل کنند.

اولین نمایشگاه بین المللی چینی، بلور و کریستال در چهار بخش اصلی 1- خانگی 2- هتلی 3- بهداشتی 4- علمی و پژوهشی پذیرای بسیاری از تولید کنندگان داخلی و خارجی بود.

بخش های زیر مجموعه اولین نمایشگاه بین المللی چینی، بلور و کریستال شامل:

 ـ محصولات و لوازم و ظروف چینی در بخشهای خانگی و هتلی

ـ انواع محصولات و کالاها و ظروف کریستالی در بخشهای خانگی و هتلی

ـ محصولات و ظروف بلور و شیشه در بخش های خانگی، هتل، پزشکی و ….

ـ کالاهایی ترکیبی از محصولات و ظروف کریستال و بلور، شیشه و چینی

ـ ظروف خانگی و هتلی چینی، کریستال، بلور و شیشه

ـ ظروف و لوازم تزئینی چینی، کریستال، بلور و شیشه

ـ صنایع مرتبط با ساخت محصولات چینی، کریستال ، بلور

ـ صنایع مربوط به تولید و فراوری بلور و چینی

ـ صنایع بالادستی و پایین دستی محصولات چینی، کریستال ، بلور و شیشه

ـ ماشین آلات صنایع چینی، کریستال، بلور و شیشه

ـ  محصولات کائولن، کریستال و سنگ بلور ایران

ـ صنایع دستی چینی، کریستال، بلور و شیشه

بود که شرکت ها و تولید کننده های مرتبط در این بخش اقدام به غرفه سازی و ارائه ی خدمات کرده تا تسهیل در بازدید متقاضیان را فراهم آوردند.

از جمله نکات شایان به ذکر در این نمایشگاه علاقه ی زیاد سرمایه گذاری شرکت های تولیدی مطرح دنیا بخصوص شرکت های ژاپنی و فرانسوی در بخش تولید صنعت چینی، بلور و کیرستال در ایران بود. میل و علاقه ی شرکت های سرمایه گذار خارجی را در این بخش، به دلیل بالا بودن توان تولید و تکنولوژیک کشور در این صنعت و از همه مهم تر وجود مواد اولیه در داخل، افزایش یافته است. حال آنکه برگزاری یک نمایشگاه بین المللی می تواند بهترین گزینه برای آشنایی تولید کنندگان داخلی با سرمایه گذاران خارجی می تواند باشد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


8 − = چهار