سایت 118 گلس،​تخصصي ترين سايت صنعت شيشه کشور
 سایت 118 گلس،​تخصصي ترين سايت صنعت شيشه کشور
معرفی شیشه های هوشمند

معرفی شیشه های هوشمند

 

شیشه

از گذشته تا کنون تغییرات زیادی در مصالح ساختمانی ایجاد شده که مهم ترین کشف بشر برای صنعت ساختمان، شیشه می باشد. شیشه از گذشته های دور کشف و در موارد بسیاری مورد کاربرد قرار گرفت. امروزه شیشه دارای تنوع بسیاری می باشد به طوری که هر کدام از شیشه های تولید شده برای مصارف خاص و ویژه ای کاربرد دارد. شیشه خام یا اولیه به دلیل نوع فرایند تولید آن دارای مقاومت بسیار کمی می باشد.
با گذشت زمان و احساس نیاز به استفاده از شیشه مقاوم تر و مستحکم تر موجب کشف شیشه هوشمند در انواع مختلف گردد. همراه ما باشید که، در ادامه این مقاله به معرفی شیشه هوشمند سکوریت می پردازیم.

شیشه سکوریت هوشمند

امروزه صنعت گران توانسته اند با بهره گیری از بسیاری فناوری های مدرن روز ، تاثیر عظیمی بر روی توسعه ی ساختمان سازی بگذارند. در سال های اخیر تاثیر گذاری فناوری بر روی شیشه سکوریت هوشمند توسعه ی فراوانی داشته. شیشه سکوریت هوشمند در موارد مختلف ساختمانی کاربرد دارد که از جمله آن می توان به پارتیشن شیشه ای، درب اتوماتیک، شیشه بالکن و بسیاری دیگر اشاره کرد.

معرفی شیشه های هوشمند

اهمیت شیشه های هوشمند :

تکنولوژی مدرن تاثیر بسیاری بر روی گسترش و توسعه ی ساختمان سازی گذاشته است. با تولید این شیشه های هوشمند ، تقاضا برای استفاده از آن ها به چند دلیل افزایش یافته است :

  •  برای دست یابی زندگی مدرن و همچنین راحتی بیشتر لازم می باشد.
  •  باعث حفظ حریم شخصی و شخصی سازی محیط می شود.
  • باعث بهره وری انرژی و مدیریت مصرف انرژی می شود.

طبق گزارشات انجام شده ، مشخص شده یک سوم از انرژی های درون یک ساختمان بوسیله ی پنجره ها از آن خارج می شود. به همین منظور محققان برای کاهش یافتن مصرف انرژی به دنبال راه کارهایی گشته اند و مطالعات بسیاری برای پیدا کردن روش هایی که باعث ذخیره انرژی شود انجام داده اند. همین امر باعث شد تا پنجره های جدیدی برای استفاده در ساختمان ها ، دیوار سالن های کنفرانس و اداره ها به کار برده شود. امروزه این تکنولوژی جدید ، کاربردهای بسیاری دارد.

ایالت متحده آمریکا سالانه تقاضای بسیاری برای شیشه های هوشمند دارد، چیزی در حدود بیش از سه میلیون متر مربع.

تکنولوژی این شیشه های هوشمند :

تولید این شیشه های هوشمند بر پایه ی چهار تکنولوژی می باشند که عبارت اند از:

  • کریستال مایع
  • الکتروکرومیک
  • ذره های معلق
  • مواد ترموکرومیک

بازار جهانی شیشه های هوشمند در سال 2012 حدود 80 میلیون دلار ارزش داشته که در سال 2020 به بیش از 700 میلیون دلار خواهد رسید.

معرفی شیشه های هوشمند

 

تصور کنید در ساختمانی هستید که پنجره های آن دارای شیشه هایی است که متناسب با شدت تابیدن نور خورشید تیره و روشن می شود. فناوری این شیشه ها دارای قابلیتی هستند که می توانند هنگام گرمای تابستان ، که نور خورشید به درون ساختمان وارد می شود و هوای داخل را گرم می کند و نیاز به سیستم خنک کننده ی فضا هست ، به طور هوشمند تاریک شوند و از ورود نور به داخل محیط و گرم کردن فضا جلوگیری کند. همچنین برعکس ، در فصل های سرد سال مجددا به حالت اولیه باز میگردند و دوباره شفاف می شوند. چنین فناوری میتواند تاثیر چشم گیری بر روی مدیریت صحیح مصرف انرژی ، برای کاهش مصرف سوخت و انرژی ، داشته باشد. همانطور که می دانید پنجره ها دارای نقش بسیار مهم و اصلی در کنترل کردن میزان نور ورودی به ساختمان دارند و می توانند میزان انرژی را کنترل کنند. با توجه به معماری های امروزه ی ساختمان ها و علاقه ی معماران به استفاده از شیشه در جاهای مختلف ساختمان ها، و استفاده از شیشه در سطح وسیعی از ساختمان باعث ضرورت محافظت گرما و کنترل دمای مناسب محیط و همچنین ذخیره ی درست انرژی شده. که اغلب انجام همزمان این کار ها ، با مشکلاتی مواجه می شود.

امروزه پیشرفت تکنولوژی باعث شده محققان برای تولید شیشه ای که نور را کم پخش کند ، تلاش زیادی انجام دهند. خصوصا برای ساختمان هایی که کاربری تجاری دارند.

می توان با فراهم نمودن ورود انرژی خورشید به داخل فضای مورد نظر و جلوگیری از خروج آن ، مصرف انرژی را تا میزان قابل توجه و زیادی کاهش داد. شیشه های هوشمند قابلیت خوبی از لحاظ ورود نور به داخل محیط و محافظت از شرایط جوی دارا می باشند.

این شیشه ها در عرض های مختلف از 120 سانتی متر تا 180 سانتی متر تولید می شوند و از لحاظ طولی هیچ محدودیتی ندارند.

شیشه های هوشمند حدود 87% شفاف تر و واضح تر از شیشه های معمولی هستند.

این شیشه ها آنتی یووی بوده و اشعات مضر خورشید را فیلتر می کند.

همچنین می توان از این شیشه ها به عنوان پرده تصویر استفاده نمود و از آن در ترکیب ویدیو پرژکتور استفاده کرد زیرا قابلیت نگه داری تصویر بر روی خود را دارد.

شما به سادگی می توانید با فشار دادن یک کلید شیشه را از حالت ماتی در آورده و به شیشه شفاف تبدیل کنید و یا بالعکس.

از این شیشه های هوشمند در محیط هایی مانند حمام شیشه ای ، اتاق های کنفرانس ادارات و شرکت ها ، پارتیشن بندی های اداری ، پنجره ها و … استفاده می شود.

نحوه ی کار شیشه های هوشمند

امروزه می توان با استفاده از فناوری نانو ، با کنترل خصوصیات مختص به شیشه ، تغییراتی را در اتم های آن ایجاد کرد. برای مثال در صنعت شیشه می توان با استفاده از فناوری نانو شیشه های کنترل کننده انرژی و یا شیشه های محافظ آتش ساخت. شیشه ی کنترل کننده انرژی باعث کم کردن امواج ماورا بنفش و همچنین مادون قرمز می شود و نور های مرئی را تنظیم می کند و از اتلاف انرژی جلوگیری می کند.

 

معرفی شیشه های هوشمند

 

استفاده از خاصیت الکتروکروماتیکی

استفاده از این خاصیت در شیشه ها به این معناست که شما می توانید با زدن یک کلید، شیشه را از حالت شفاف خارج نمایید و با فشار مجدد، به حالت قبلی باز گردانید.

الکتروکروماتیک ها نوعی از مواد هستند که با استفاده از جریان الکتریکی رنگ آن ها تغییر می نماید. یعنی جریان الکتریکی با ایجاد کردن یک واکنش شیمیایی باعث تغییر خصوصیات مواد شده و آن مواد سبب جذب یا انعکاس نور می شوند. همچنین میزان شدت کدری شیشه را میتوان با کم و زیاد کردن جریان الکتریکی تنظیم کرد.

نوع دیگری از عملکرد این شیشه ها به این صورت است که با گذراندن جریان الکتریکی از فیلم کریستال مایع ، باعث شفافی شیشه می شوند و با قطع جریان ، کریستال ها در فضا به صورت تصادفی جهت گیری می کنند و لذا باعث انتشار نور و مات شدن شیشه می شوند.

با استفاده از این تکنولوژی کار های متنوع زیادی می توان انجام داد. مثلا برای پنجره خانه ، شیشه فروشگاه ها هنگام شب ، حمام و سایر جاهایی که نیاز به خصوصی سازی دارند می توان استفاده نمود.

در تمام دنیا از این شیشه ها استفاده ی زیادی می شود. یکی از موارد استفاده ی آن، موزه ها می باشند. در مکان هایی که نور خورشید بیش از حد به اشیا می تابد و باعث آسیب رسیدن به آن ها می شود از این شیشه ها استفاده می کنند.

ویژگی شیشه های هوشمند عبارت است از:

این شیشه های هوشمند دارای ویژگی های منحصر به فرد و خاص خود می باشند. داشتن چنین ویژگی هایی باعث متمایز شدن این شیشه ها از سایر شیشه های دیگر شده است. در این قسمت به برخی از ویژگی های این شیشه ها می پردازیم :

  •  کنترل کردن اشعه های مضر و خطرناک و آنتی یووی بودن شیشه ها
  •  نفوذ پذیری نور های مرئی در حالت خاموش این شیشه ها (خاصیت مات شدن)
  • قابلیت عایق صوتی بودن (آکوستیک بودن)
  •  ایجاد حریم شخصی برای اشخاص استفاده کننده
  •  امکان کاربری به عنوان صفحه نمایش (پرژکتور) در امور آموزشی و …
  •  امکان استفاده از آن در اتاق کنفرانس ، پارتیشن اداری و اتاق جلسات ، اتاق خواب ها و …
  •  امکان استفاده از این شیشه به عنوان تابلو وایت برد در اتاق جلسات و یا محیط های اداری
  •  قابلیت ایمنی بالا در برابر ضربه خوردن در حوادث و یکپارچه ماندن شیشه ها
  •  ارزان بودن تعمیرات و نگهداری شیشه ها
  • امکان تغییر وضعیت فوری از حالت شفاف به مات و یا برعکس
  •  قابلیت اجرا و کنترل میزان ماتی با کلید و کنترل
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


چهار + = 10