قبل از پرداختن به نمای لامل بهتر است کمی با کرتین وال آشنا شویم که نمای های لامل برگرفته از این نوع نما هستند. نمای کرتین وال از نماهای شیشه ای به شمار می رود که در سال های اخیر توسط مهندسین ابداع شد، منظور از لامل در نمای کرتین وال همان ساختار آلومینیومی است که شیشه بر روی آن نصب می شود، و به نوعی به عنوان پر کننده نیز تلقی می شوند.
لامل چیست؟
به یک ساختار آلومینیومی که نقش محوری در نمای کرتین وال ایفا میکند که در واقع همان پروفیل های آلومینیومی که شیشه بر روی آنها سوار می شوند را “لامل” مینامیم. در نمای کرتین وال، لامل ها در دو بخش افقی و عمودی ارائه می شوند. لامل های افقی “ترنسم” و لامل های عمودی “مولیون” نام دارند. لازم به ذکر است که در اجرای سیستم های نمای کرتین وال ، به طور معمول ترنسم (لامل افقی) در سایز طولی کوچکتری نسبت به مولیون (لامل عمودی) ارائه می شود اما می بایستی که عرض لامل ها با یکدیگر برابر باشند. وجود این اختلاف سایز در طول لامل ها به این خاطر بوده که بیشتر بار شیشه بر روی لامل های عمودی (مولیون) خواهد بود، اما در افق دید بعضی از طراحان و آرشیتکت ها و به دلیل بالا رفتن سطح زیبایی بصری نما از داخل ، اندازه طولی ترنسم و مولیون را با یکدیگر برابر در نظر می گیرند که این بسته به ظرافت در طراحی نما و معماری می باشد.
لامل ها یا همان پروفیل آلومینیوم در نمای لامل بیشتر نقش محوری دارند و در دو بخش افقی و عمودی روی سازه پیاده می شوند. این نما بسیار قابل انعطاف بوده که از استحکام و مقاومت بالایی نیز برخوردار است و بسیار زیبایی و مدرن می باشد. به دلیل مقاومت بالا در برابر زلزله کاربرد بسیاری در نما سازی امروزی دارد.
نمای کرتین وال شیشه ای چیست؟
نمای لامل در برابر نیروی زلزله مقاومت بالایی از خود نشان می دهد، و همچنین در برابر نیروهای جانبی نظیر باد بسیار مقاوم بوده. نمای لامل در تنوع مختلفی تولید می شوند و در بسیاری از کشورهای جهان به خصوص کشورهای اروپایی مورد استفاده قرار می گیرند.
قطعا شما نیز در سفرهایی که به کشور های دیگر داشته اید از نزدیک برج های بلند شیشه ای را دیده اید بیشتر نماهای آنها از نمای لامل شکل گرفته است. نمای لامل چندین سال است که در کشور ایران نیز مورد استفاده مهندسین قرار گرفته و در بیشتر پروژه ها شاهد استفاده از آنها هستیم.
معرفی انواع کرتین وال یا همان نمای لامل
نماها نقش بسیار مهمی در زیبایی و جذابیت ساختمان ها دارند وقتی که به یک ساختمان نگاه می کنید نمای آن بیشتر جلب توجه می کند، نماهای ساختمان از گذشته تا کنون بسیار فرق کرده اند و دیگر خبری از نماهای گلی، سنگی و آجری با وزن زیاد نیست. با پیشرفت علم و فناوری در بیشتر زمینه ها، نمای ساختمان نیز بیشتر از دیروز به سوی صنعتی شدن پیش می رود و نماهای مدرن جای نماهای سنتی را می گیرند. از مهمترین این نوع از نماها می توان به نمای لامل اشاره کرد.
نمای لامل انواع مختلفی چه از نظر ساخت و چه از نظر طراحی دارند، مانند:
- لامل آلومینیومی : Aluminium Curtainwall
- لامل فولادی : Steel Curtainwall
- لامل چوبی : Timber Curtainwall
مصالحی که برای ساخت نمای لامل استفاده می شود باید حتما سبک و قابل اتصال با دیگر مصالح باشد تا به راحتی به سازه اصلی ساختمان متصل شده و در برابر عوامل محیطی مقاوم باشد.
از مهمترین و پر استفاده ترین مصالح برای ساخت نمای لامل، پروفیل های آلومینیومی هستند که سبک بوده و قابلیت برش و اتصال به هر شکلی را دارند. این متریال استفاده فراوانی در ساخت نمای لامل دارد.
مزیت عایق بندی
برای عایق بندی نمای لامل روش های مختلفی وجود دارد و نحوه انجام عایق بندی بیشتر بستگی به نوع سیستم نمای کرتین وال دارد. متداول ترین عایق برای اجرای نمای لامل استفاده از لاستیک های EPDM است. در این روش بر روی پروفیل آلومینیوم شیار هایی تعبیه شده است که بتوان لاستیک های EPDM را درون آنها جای داد، تا از ورود عوامل محیطی به درون ساختمان جلوگیری کند.
معرفی انواع سازه ها و نماهای شیشه ای
از مصالح مهم برای برای بالاتر رفتن سطح عایق بندی در نمای لامل می توان به لاستیک های پلی امید اشاره کرد. نحوه انجام عایق بندی لامل با این لاستیک ها بستگی به سیستم کرتین وال و روش طراحی آن دارد. برای مثال لاستیک های عایق در سیستم های فیس کپ در روی لامل قرار می گیرد و در سیستم کرتین وال فریم لس در درون لامل قرار می گیرد تا عمل عایق کاری به راحتی انجام شود.
مزیت عایق بندی با این روش می توان به:
- آبندی
- عایق صدا
- گرما و سرما
- و … اشاره کرد.
انواع سیستم نمای کرتین وال فریم لس ( (FRAMELESS
نمای لامل یا همان سیستم نمای کرتین وال با روش های مختلفی ساخته می شود که هر یک از آن ها با توجه به نیاز و شرایط پروژه توسط معماران و مهندسان انتخاب و در پروژها اعمال می شود. از مهمترین سیستم های مورد استفاده لامل می توان به:
- سیستم کرتن وال فریم لس u-channel
- سیستم فریم دار