سایت 118 گلس،​تخصصي ترين سايت صنعت شيشه کشور
 سایت 118 گلس،​تخصصي ترين سايت صنعت شيشه کشور
گاز آرگون و استفاده از آن در پنجره های دوجداره

گاز آرگون و استفاده از آن در پنجره های دوجداره

زندگی شهری و شرایط آن باعث شده است که این روزها منابع تحقیقاتی بسیاری صرف تحقیق و توسعه و بهینه سازی تکنولوژی ساخت در و پنجره شود . یکی از جدیدترین و مناسب ترین انواع پنجره ، پنجره هایی با جنس یو پی وی سی می باشند ، که تقریبا تمامی انواع این پنجره های uPVC نیز از نوع دوجداره ساخته می شوند.از مهمترین دلایل استفاده از پنجره های دوجداره ، عایق بندی مناسب صدا و حرارت است ، معمولا بین شیشه های پنجره های دوجداره از گازی پر می شود که رسانایی حرارتی و صوتی کمی داشته باشد. هوای معمولی رسانایی حرارتی پایینی دارد ، اما برای عایق بندی بهتر ، بین شیشه ها را با گازی که رسانایی بسیار پایین تری دارد پر می کنیم ، گازی مانند گاز آرگون.

گاز آرگون در پنجره دوجداره

استفاده از گاز آرگون در ساخت پنجره دو جداره

استفاده از گاز آرگون در شیشه دوجداره می تواند مشکلات پنجره های قدیمی را مرتفع کند. پنجره های قدیمی غیر دو جداره اتلاف انرژی بالایی دارند و از طرفی عایق صدا نیز نیستند. ضمناً در پنجره های دو جداره استفاده از گاز حاوی اکسیژن به علت خورندگی اکسیژن، کار مناسبی نیست. به همین دلیل گاز آرگون در شیشه دوجداره یک راه حل مطمئن به شمار می رود.

گاز آرگون چیست ؟

گاز آرگون، یکی از عناصر گروه گاز های نجیب، گازی بی اثر، بدون رنگ، بدون بو و غیر مضر برای سلامتی است. این گاز با قرار گرفتن در شیشه ی دو جداره عبور انرژی و صدا را به حد اقل ممکن می رساند.

تولید آرگون

آرگون را از تقطیر جزء به جزء هوای مایع به دست می آورند. آرگون مایع دمای بسیار پایینی دارد و در صورت تماس با پوستات می تواند یخ زدگی و سوختگی ایجاد کند. اما به منظرو امکان جابه جایی مقادیر بیشتر آرگون، آن را به صورت مایع در کپسول ها ذخیره می کنند.

نحوه جابه جایی آرگون

برای جابه جایی گاز آرگون از محفظه های عایق حرارتی دو جداره استفاده می شود. این محفظه ها با حجم های مختلف از 5 تا 200 لیتر موجود اند.

کاربرد گاز آرگون در صنعت

از گاز آرگون کاربردهای زیادی دارد که استفاده عمده آن در صنعت است. کاربرد گاز آرگون در صنعت  شامل: برای پر کردن حباب لامپ، پر کردن پنجره های دو جداره، تصفیه زیرکنیوم، جوشکاری، لیزر و … استفاده می شود.

عملکرد گاز آرگون در شیشه دوجداره

گاز آرگون چگالی بیشتری نسبت به هوا دارد. به همین دلیل محبوس شدن آن در وسط شیشه های دوجداره بازدهی عایق بیشتری دارد. گاز آرگون، دمای شیشه را نزدیک به دمای اتاق می کند ومانع از جریان یافتن هوای همرفتی در اثر اختلاف دما می شود.

استفاده از شیشه دوجداره چه مزایایی برای شما به همراه دارد؟ – درب و ...

مزایای شیشه دوجداره پر شده با گاز آرگون

از جمله مهمترین مزایای استفاده از پنجره های دو جداره پر شده با گاز آرگون عبارتند از:

  • به خوبی عایق کردن پنجره ها
  • ایجاد عایق صدایی برای منازل و محیط کار
  • حداقل شدن امکان میعان و یخ زدگی
  • قابلیت استفاده در تمام شرایط آب و هوایی
  • عدم آلودگی محیط زیست
  • درز بندی  شیشه های دوجداره
  • گاز آرگون انقباض و انبساط کمتری نسبت به شیشه دارد و این مساله سبب سست شدن درز بندی ها می شود. به همین دلیل نحوه آب بندی شیشه های پر شده با آرگون بسیار مهم است.

استفاده از شیشه ی دوجداره پر شده با گاز آرگون

شیشه دوجداره پر شده با گاز آرگون کمی گرانتر از شیشه های معمولی خواهد بود. اما تاثیر مثبت ان بر کاهش مصرف انرژی در دراز مدت می تواند این هزینه را جبران کند.

گاز آرگون با هیچ ماده ای ترکیب شیمیایی به وجود نمی آورد . آرگون گازی بدون بو ، مزه و غیر آتش زاست. آرگون علاوه بر کاهش رسانایی گرمایی بین دو شیشه پنجره دو جداره، با کمتر کردن مقدار همرفت در فضای دو شیشه از اتلاف گرمایی بیشتر جلوگیری می کند. بنابراین می توان به صورت گسترده و صنعتی از آن استفاده کرد. به صورت یک قانون عمومی می دانیم که غلظت گاز درون جداره های پنجره باید بیشتر از 90 درصد باشد و به طور طبیعی در طول زمان این غلظت کم خواهد شد. مقدار کاهش غلظت چیزی حدود 0.5 تا 1 درصد است. کیفیت پنجره دو جداره ای که از آرگون پر شده باشد تا زمانی که غلظت گاز آرگون به 75 درصد نرسد تغییری نمی کند. بنابراین پنجره دوجداره پر شده با گاز آرگون ، حداقل 20 سال با رسانایی عالی عمل خواهد کرد. مکانیزم کاهش اتلاف انرژی از طریق رسانش است ، ضریب انتقال حرارتی گازهای سنگین و خنثی پایین تر است ، بنابراین و باعث می شود که انتقال حرارت در شیشه های دوجداره ، کمتر باشد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


7 × هشت =