آینه ها جز جدایی ناپذیر زندگی بشر هستند. حضور پر رنگ آینه ها در فرهنگی ایرانی و معماری سنتی ایران به چشم می خورد. آینه کاری نوعی از تزئینات دکوراسیون داخلی و خارجی منازل و ساختمان ها هست. با چسباندن تکه های آینه به دیوار ها و سقف می توان طرح ها و نقش های منحصر به فردی ایجاد کرد. برخورد نور به آینه کاری ها و انعکاس آن در فضا موجب روشن شدن و جذاب شدن محیط می شود. علاوه بر این شما میتوانید نقش ها و خطوط مورد نظر شما را از طراحی تا اجرا روی این محصول پیاده کند. آینه تراش خورده در طرح های لوزی، مثلثی، مستطیل و ذوزنقه ای طراحی و تولید می شود و در طراحی دکوراسیون منازل و دکور سالن های زیبایی، لابی ساختمان ها و هتل ها بسیار استفاده می شود. این آینه ها درخشندگی و زیبایی منحصر به فردی را به فضای محیط می دهند.
آینه تراش چیست؟
نوعی از آینه که لبه های آن (چهار طرف آینه) به اصطلاح تراشیده می شود را آینه تراش می گویند. تراش آینه ها معمولا در اندازه های مختلفی صورت می گیرد مانند آینه تراش ۱٫۵ سانت، آینه تراش ۲ سانت و آینه تراش ۳ سانت .
موارد استفاده از آینه تراش خورده
آقایان نسبت به خانم ها استفاده بیشتری از آینه تراش دارند. آینه های تراش خورده برای دیدن نمای نزدیک مورد استفاده قرار می گیرند. آقایان هنگام اصلاح صورت و گردن خود از آینه استفاده می کنند. در صورتی که از آینه استفاده نکنند ممکن است دچار خراشیدگی در پوست صورت و گردن خود شوند. بنابراین آقایان با استفاده از آینه تراش می توانند خود را در آینه دیده و اصلاح خود را به راحتی انجام بدهند. بهترین مکان برای نصب آینه تراش در حمام است زیرا این آینه ها برای هدف خاصی طراحی شده اند. خانم ها نیز می توانند از آینه تراش برای آرایش کردن صورت یا رنگ کردن مو استفاده کنند.
آینه تراش با کیفیت های متفاوتی در بازار عرضه می شود ولی بهتر است از بهترین کیفیت این آینه ها استفاده شود. آینه های نامرغوب بعد از مدتی کیفیت خود را از دست خواهند داد. با استفاده از آینه تراش، آقایان می توانند بهترین تجربه را در اصلاح صورت خود داشته باشند.
برش ها در آینه تراش
در فرآیند تراش آینه، یک سری فعالیت های به خصوصی روی آینه و شیشه صورت می گیرد که در طول مدت انجام این فرآیند، هدف این است لبه آینه یا شیشه به درستی تراش داده شود تا زاویه دلخواه ایجاد شود. با انجام این گونه فعالیت ها بر روی آینه و شیشه، سعی می شود لبه های شیشه و آینه با شیب بسیار بسیار ملایمی نازک و ساییده شود. فرآیند کار به صورت است که زمانی که آینه در دستگاه تراش قرار داده می شود، فقط یک طرف آینه تراش خورده می شود و برای سه طرف دیگر آینه باید هر طرف آینه را تک تک وارد دستگاه کرد تا آینه تراش خورده شود.
تراش شیشه و یا آینه، عمدتا به وسیله دستگاه مخصوص آینه تراش به صورت اتوماتیک و توسط چند نوع سنگ دیامون به صورت مجزا صورت می گیرد. تراش آینه و تراش دادن شیشه به وسیله ی دستگاهی که آینه و شیشه را تراش می دهد حول محور آن می چرخند. این کار بسیار دشوار و زمان بر است. در هر بار طول آینه تراش متفاوت است. بر همین اساس طول آینه تراش و طول تراش شیشه بسته به نوع کاربرد و استفاده و نمای مورد نظر از یک تا پنج سانتی متر متغیر است. فعالیت هایی که بر روی لبه شیشه و یا لبه آینه اجرا می شود باعث می شود سطح آینه و شیشه بسیار مسطح، شفاف، براق و یکنواخت شود. تراشیدن آینه صیقل بسیار زیبای به آن می دهد که نقش بسزایی را در طراحی دکوراسیون فضای داخلی ساختمان ها و منازل ایفا می کند. شیشه و آینه تراش جلوه بسیار زیبایی را به محیط اطراف به خصوص در طراحی داخلی می دهند.
دستگاه های تراش آینه و تراش شیشه معمولا به دو صورت ایستاده و متحرک ( گردان) ارائه می شوند. دقت کار و همچنین سرعت کار با دستگاه های ایستاده بیشتر از نوع متحرک می باشد و انعطاف دستگاه های متحرک بیش از ثابت است.
دستگاه تراش آینه ایستاده
دستگاه تراش آینه متحرک
آینه تراش دیواری
می توان آینه تراش را روی دیوار نصب کرد یا روی کمد یا میز قرار داد. این موضوع بستگی به میزان راحتی فرد استفاده کننده دارد. پاک کردن آینه تراش بسیار اهمیت دارد و باید هر چند وقت یکبار آینه با دستمال تمیز و مرطوب پاک شود تا کیفیت تصویر بازتاب داده شده از افراد بالا رود. در صورت تمیز کردن آینه تراش، ایمنی تراشیدن صورت و آرایش صورت فرد بالا می رود.
انواع آینه تراش
آینه های تراش خورده در بازار از نظر رنگ و طرح بندی دارای انواع مختلف زیر هستند:
- آینه تراش لوزی
- آینه تراش نگینی
- آینه تراش نیزه ای
- آینه تراش خشتی
- آینه تراش مربعی
- آینه تراش حصیری
- آینه تراش آکاردئونی
- آینه تراش نامنظم
- آینه تراش مینی
- آینه تراش آجری
تراش روی آینه از 4 تا 6میل قابل انجام است و تنوع آینه ها عبارتند از:
- آینه سفید(whith mirror)
- آینه کریستال(crystal mirror)
- آینه پینک(pink mirror)
- آینه دودی یا ذغالی(black mirror)
- آینه برنز
- آینه مسی(cupper mirror)
- آینه طلایی(gold mirror)
- آینه آبی(blue mirror)
- آینه پتینه یا ونیزی یا آنتیک(antiqe mirror)
مواردی که در زمان خرید آینه تراش باید مدنظر داشته باشید عبارتند از :
- ابعاد آینه
- انواع بزرگ نمایی آینه تراش
- بازتاب تصویر واقعی از آینه
تمامی موارد بالا در قیمت آینه تراش بسیار تاثیر گذار خواهند بود.