نماهای مدرن شیشه‌ای پرطرفدارترین سازه‌ها در ساختمان‎‌های تجاری، اداری هستند. در این میان اجرای نمای اسپایدر با شیشه سکوریت، شیشه لمینت، کریستال و دیگر شیشه‌های نشکن با استقبال بیشتری روبرو شده است. مهم‌ترین ویژگی اسپایدار نداشتن فریم فلزی و قاب در اطراف شیشه است.

انعطاف پذیری بالای نمای اسپایدر

یراق آلات اسپایدر نقش مهمی در طراحی و اجرای مهندسی سازه دارند. این نما بسیار قابل انعطاف است و در انواع صاف و خمیده قابل اجرا است. منعطف بودن اسپایدر  موجب کاربرد وسیع‌تر آن در ساختمان‌های تجاری و اداری شده است. علاوه بر نمای بیرونی ساختمان از اسپایدر برای پوشش آسانسور (نمای چاهک آسانسور)، نمای راه پله‌های داخلی، ایمن‌سازی باجه‌های بانک و …. استفاده می‌شود. استفاده از یراق آلات اسپایدر موجب حذف فریم فلزی شده و وسعت دید بیشتری را از شیشه سکوریت میسر می‌کند.

یراق آلات اسپایدر

استفاده از نمای اسپایدر به دلیل هزینه بالای آن در ساختمان‌های مسکونی، چندان رایج نیست. اما دلیل به شهرت رسیدن اینگونه نماها، استفاده نکردن از المانهای اتصال دهنده رایج شیشه های نما و شفافیت کامل یک نمای شیشه ای بدون هیچ گونه فریم می باشد که بخش اعظمی از دلیل هزینه بودن به  این نوع نما نیز همین مسئله است. تجهیزات نصب و المان‌های اتصال‌دهنده رایج در دیگر شیشه‌های نما به طور کامل در این سازه حذف شده و از یراق‌آلات ویژه‌ای که در اصطلاح «اسپایدر» نامیده می‌شود، استفاده شده است. در اجرای نمای اسپایدر شیشه ها بوسیله یراق آلاتی که اسپایدر نامیده می شوند به سازه ی مخصوص نمای اسپایدر متصل می شوند.  در ادامه انواع قطعات اسپایدر را معرفی می کنیم:

1- اسپایدر چهار شاخ استیل

قطعه اسپایدری چهار شاخ در سازه‌های فلزی کاربرد گسترده‌ای دارد. یک سیستم تار عنکبوتی شکل از جنس استیل برای نصب نمای اسپایدر استفاده می‌شود که وزن شیشه را به سازه نما انتقال می‌دهد. به این ترتیب نما در محل خود ثابت می‌ماند.

2- پیچ‌های روتل

این پیچ‌‌ها وزن شیشه سکوریت و شیشه لمینت را به یراق آلات اسپایدر مانند (اسپایدر چهار شاخ) منتقل می‌کنند. به این ترتیب شکل ظاهری سازه حفظ می‌شود. روتل اسپایدر بیشترین نقش را در ماندگاری نمای اسپایدر دارد.

3- یراق آلات اسپایدر کلمپ

با استفاده از این تجهیزات نیازی به سوراخ کردن شیشه برای نصب یراق نیست. در واقع یراق آلات مابین شیشه‌ها جا ساز می‌شوند. از اسپایدر کلمپ در ساخت شیشه‌های دوجداره استفاده می‌شوند. در این حالت بین جداره‌های شیشه با گاز آرگون پر شده و یراق بین دو جدار قرار می‌گیرد. به لحاظ ظاهری اسپایدر کلمپ شبیه به صلیب است و قادر به اتصال شیشه نشکن به سازه نمای ساختمان است.قطعات کلمپ شبیه گل میخ یا صلیب است که شیشه به آن متصل می شود که توانایی اتصال شیشه به سازه نمای اسپایدر را دارد.

4- راد کششی

اگر استحکام و ظرافت را همزمان بخواهیم، بهترین پیشنهاد، سازه راد کششی (کابلی) است. این سیستم می تواند اسپایدر یا کلمپ و سپس بار شیشه را به خوبی نگهدارد. با استفاده از از سیستم سازه راد کششی طراح معمار و طراح سازه می توانند با خیال راحت نمای شیشه ای بدون فریم با کمترین سازه را طراحی نمایند.

5- اسپایدر استیل

سیستم شیشه ای اسپایدر با استفاده از قطعات عنکبوت مانند که جنس آنها از استیل ساخته شده است، در ساخت نمای ساختمان استفاده می شوند.  از این نوع یراق آلات اسپایدر بیشتر در سازه های فلزی لوله ای، خرپاها و یا رادها استفاده می شود و می توانند وزن شیشه را به خوبی به سازه اصلی نما منتقل کنند.

5- اسپایدر فین گلس

در این سیستم بغیر از نمای شیشه ای، سازه نگهدارنده آن نیز شیشه می باشد و می تواند زیبایی به خصوصی در ویترین های تجاری و گالری های لوکس ایجاد نماید که در کل موجب شفافیت بیشتر نما شود. مزیت استفاده از این اسپایدر این است که به هیچ وجه سازه ای در آن دیده نمی شود. این نوع اسپایدر در مدل های تک شاخ و دو شاخ تولید می شود که با ترکیب و پشت به پشت هم قرار دادن قطعه تک شاخ و دو شاخ می توان به قطغات سه شاخ و چهار شاخ دست یافت.

موارد ذکر شده در بالا بخشی از یراق آلات اسپایدر مورد استفاده در طراحی نمای اسپایدر ساختمان است. شرکت ایمن جام پیروزان مجری انواع نما اسپایدر و نما شیشه‌ای ساختمان‌ها اداری، تجاری است. این شرکت آماده عقد قرار داد با شرکت‌های انبوه ساز و شرکت‌های نما کار در زمینه نما اسپایدر ساختمان است.

برای مشاوره و ثبت سفارش با شماره 09121035027 آقای آخوندی تماس حاصل نمایید.