درب شیشه ای چیست؟
به هر نوع سازه ای که به صورت بازشو لولایی و یا کشویی دو فضا را به هم مرتبط می سازد درب اطلاق می گردد،درب ها بسته به محل قرار گیری و نوع کاربری به دو دسته ذیل تقسیم بندی می شوند:
- درب لولایی
- درب کشویی
بازشو های فوق با توجه به برخی پارامتر هایی که در طول مقاله بدان اشاره خواهیم کرد به زیرشاخه هایی تقسیم بندی می شوند که هر کدام دارای ویژگی های خاص خود می باشند.
درب اتوماتیک شیشه ای چیست؟
تاکنون در باب اینکه درب چیست و چرا باید در هر پلان اعم از اداری-تجاری و مسکونی باشد صحبت نموده ایم و بدین نتیجه رسیدیم هر بنایی برای حفظ تعادل و تعامل خود با پیرامون نیاز به حریمی دارد این حریم نیز باید توسط متریالی محافظت و پشتیبانی شود.
درب های اتوماتیک نوعی از بازشو هایی می باشند که بدون نیاز دخالت مستقیم انسان قابل نصب و بهره بداری می باشند،این نوع بازشوها که با عنوان درب اتوماتیک از آن یاد می شود عمومان با موتور و گیربکس و چشمی کار می کنند و روند طراحی اجرای آن بر پایه مدار برق و الکترونیک می باشد.
در باب نوع اجرای باید یادآور شویم که از شیشه ای با عنوان شیشه سکوریت 10 میلیمتر درجه یک آذرجام با آرم استاندارد بدون هرگونه موج یا خش در رنگ های ساده،برنز،دودی،آبی،سبز، مات،ساتینا،سندبلاست و … و یا شیشه همراه با فریم آلومینیومی و یا استیل باتوجه به درخواست کارفرمایان گرامی و محل پروژه استفاده می شود.
مزایای استفاده از درب اتوماتیک شیشه ای
مزایای درب های اتوماتیک به شرح ذیل می باشند:
- قابلیت بازشدن در زمان قطع برق
- بازشدن بدون دخالت و تصرف افراد
- قابلیت طراحی،تولید و نصب در کمترین زمان
- جلوگیری از نفوذ گرد و غبار و رطوبت
- عایق نسبی متناسب
- قابلیت تنظیم نوع بازشو و میزان حساسیت چشمی
- قابل تولید با انواع فریم به صورت استیل،استیل طلایی و رنگ کوره ای با رنگ های متنوع
- زیبایی ظاهری
- کاهش آلودگی صوتی
- مکانیزم آسان و بدون هرگونه آلودگی صوتی در زمان باز و بسته شدن
- قابل تطبیق با محیط نصب
کاربرد های درب اتوماتیک شیشه ای:
- پاساژ و مجتمع تجاری
- بانک ها و تمامی موسسات
- مغازه های کوچک تا فروشگاه های بزرگ
- بیمارستان ها، کلینیک ها و فرودگاه ها
- ورودی مجتمع ها و منازل مسکونی
- ادارات و اماکن خصوصی و دولتی
- رستوران ها و فست فود ها
انواع درب اتوماتیک شیشه ای
درب های اتوماتیک با توجه به نوع بازشو که به صورت لولایی و یا کشویی می باشد دارای انواع ذیل می باشند که به تفکیک در مورد هر کدام توضیح خواهیم داد:
درب اتوماتیک کشویی:
این نوع درب اتوماتیک از رایج ترین نوع موجود در بازار می باشد که صورت خطی طراحی و تولید می شود و عموما به صورت دولنگه و تک لنگه با لت های بازشو و لت های ثابت می باشد.
درب اتوماتیک تلسکوپی:
این درب ها که نسبت به نوع قبلی دارای مکانیزم پیچیده تری می باشند مختص فضاهایی است که دهانه بازشو کوچکتری دارند و لازم است دهانه کار به صورت کامل باز شود در این مکانیزم لت ها به صورت خطی باز و در پشت یکدیگر پنهان می شود و در نهایت در پشت لت آخری قرار می گیرند و نحوه ی بازشو نیز به همین صورت می باشد.
درب اتوماتیک پروانه ای:
این درب ها نسبت به دو نوع قبلی از نظر کاربردی سازکار پیچیده تری دارند و نحوه ی بازو در آنان به صورت بال پروانه می باشد و هر ضلع به صورت 7 و 8 باز می شوند و در لت آخر می ایستند و در زمان بازشو نیز همین مکانیزم را شاهد خواهید بود.
درب اتوماتیک لولایی:
در صورتی که شما فضایی جهت بازشو و متناسب با دهانه موجود پروژه خود دارید می توانید از درب های اتوماتیک لولایی استفاده نمایید این درب ها در جهت 90 درجه افقی باز و بسته می شوند و از نظر کاربری سازکاری ساده تری دارند.
اجزای تشکیلدهندهی درب اتوماتیک شیشهای
درب های اتوماتیک دارای اجزای مکانیکی و الکترونیکی می باشند:
- چشمی
- موتور
- گیربکس یا جعبه دنده
- فریم
- شیشه
- برد الکترونیک
- شستی کنترل دستی
- تجهیزات ایمنی درب اتوماتیک
- سنسور
- ریموت کنترل
ابعاد درب اتوماتیک شیشه ای :
با توجه به آنچه تاکنون درباب درب اتوماتیک بیان شد بدین نتیجه می رسیم که مکانیزم هر درب متفاوت می باشد و با توجه به توع و کاربری و درخواست کارفرمایان تقسیم بندی خواهد شد در اینجا لازم است به این مبحث اشاره نماییم که درب های اتوماتیک دارای ابعاد متناسب با دهانه بازشویی طراحی می شود که در فضا وجود دارد برای مثال این درب ها قابل اجرا به صورت کشویی دولنگه،کشویی تک لنگه می باشند ابعاد مورد نیاز برای یک درب لولایی دو لنگه حداقل 180 و در اتفاع استاندارد و برای لت های تک لنگه از 70 سانتیمتر می باشد.
نکته: درب کشویی تک لنگه یا دو لنگه نیازمند فضایی مطابق با بازشو روی لت های ثابت و یا دیوار می باشند.
قیمت درب اتوماتیک شیشه ای:
قیمت درب های اتوماتیک با توجه به نوع بازشو اعم از لولایی یا کشویی و ابعاد موجد متغییر می باشد.